BİBERLİ EKMEK (Hatay Yöresi)

MALZEMELER Hamur için malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı 4,5 su bardağı un 2...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler



MALZEMELER
Hamur için malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
4,5 su bardağı un
20 gr. yaş maya (bir paketin yarısı) Kuru maya kullanacaksanız 1 yemek kaşığı yeterli olur.
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üst Malzemesi
1 büyük soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane veya 1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı acı pul biber (İsteğe bağlı)
1 çay bardağına yakın zeytinyağı

YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlayın. Bunun için, soğanı ve biberi rondodan geçirin. Veya küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla biraz soteleyin. (Soğan ve biber kızarmayacak sadece yumuşayacak)
Salça, nane, kimyon, susam, acı pul biberi de ekleyip biraz daha kavurun.
Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizde yassıltın.
Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın. Yine elinizle hafifçe bastırın.
180 dereceye ayarladığınız fırına biberli ekmekleri sürün.
Ekmeklerin yan tarafları hafif kızarınca fırından alın.

AFİYET OLSUN

NOTLAR: İsterseniz hamuru tepsinin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı serebilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edersiniz. Malzemeleri hiç kavurmadan çiğden de koyabilirsiniz ama bana göre kavrulunca daha çok lezzeti ortaya çıkıyor.

Daha Fazla Lezzet

NEW 7248800384193698535

Yorum Gönder

  1. Eşim Hataylı çok sever bunu ama bana acı gelir hiç yiyemem

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ablacım, yine döktürmüşsün :)

    YanıtlaSil
  3. bir arkadaşım vardı üniversitedeyken, annecağızı her tatilden sonra gönderirdi bundan. Bak şimdi tadı damağıma geldi de, deniyim en kısa zamanda ben bu tarifi...
    Ellerinize sağlık, beni çok eskilere götürdünüz :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item