EVDE ÇÖREK OTLU MAYASIZ PEYNİR YAPIMI

EVDE ÇÖREK OTLU MAYASIZ PEYNİR YAPIMI / Değişik Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis lezzetler   MALZEMELER 3 kilo süt 1/2 çay ...

A+ A-
Değişik Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis lezzetler



 MALZEMELER
3 kilo süt
1/2 çay bardağı sirke(elma veya üzüm fark etmez)
1 Yemek kaşığı Damak Tadınıza göre Tuz  

(kaya tuzu veya deniz tuzu  iyotlu veya rafine olmasın)
100 gr kaymak isteğe bağı
Tüy bırakmayan Bez torba
YAPILIŞI 
 Çiğ sütü ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca içine sirke yi dökün. .Bu esnada kaynatmaya devam edin. Sütün yavaş yavaş pıhtılaşmaya başladığını fark edeceksiniz.  Pıhtılaşma olayının başladığı esnada, tuz  ve çörek otunu ilave edin. ( Tuz oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Tansiyonu çok fazla olanlar tuzu az koyabilir.) kaynatma ve karıştırma  devam ederken, pıhtılaşma yavaş yavaş topaklaşmaya başlayacaktır.  yaklaşık 5-6  dakika içinde  sütün tamamının peynire dönüştüğü, peynir topakları ile suyun ayrıştığı göreceksiniz..  Su hafif yeşilimsi bir renk alacaktır. Tencereyi ocaktan indirin 5-10 dakika soğumasını bekleyin.   Suyu ile birlikte,peynir topakları torbaya dökün. Peynirin daha yumuşak ve lezzeti olmasını istiyorsanız kaymağı ilave edip iyice karıştırın veya yoğurun. Torbanın ağzı sıkıca bağlayın. Bir süzgece yerleştirin torbanın suyu akması içinde altına bir tencere koyup bez torbanın da üstüne bir ağırlık  koyarak bekletin. En az 10-12  saat, bekletin.İçindeki su tamamen çıkmış olsun. Bu süre sonunda torbadan çıkarın isteğe göre dilimleyin.
AFİYET OLSUN.
Not Peynirin altındaki suyu ekmek poğaça hatta çorbalarınızda kullanabilirsiniz. 



Daha Fazla Lezzet

NEW 4441137310409239616

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    23 saat önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item