PAKİSTAN MUTFAĞINDAN TAVUKLU BİRYANİ (BURYAN)

PAKİSTAN MUTFAĞINDAN TAVUKLU BİRYANİ (BURYAN) Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 5-6 adet tavuk but kemiksiz...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler



MALZEMELER

5-6 adet tavuk but kemiksiz
2 su bardağı haşlanmış Ev yapımı kesme makarna
(Orijinal tarifi haşlanmış basmati pirinç )
1 çay kaşığı silme toz karabiber
3 diş sarımsak ince doğranmış
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı rezene tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2 adet soğan biri rende biri yemeklik doğranmış
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
1/4 çay kaşığı kimyon
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı Tereyağı
1 çay kaşığı toz kişniş

YAPILIŞI
İlk önce Tavuk butlarını çukur bir kaba alıp limonlu suyla ovun ,5 dakika kadar bekletip yıkayın.Sonra aynı kaba rendelenmiş kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ovup buzdolabında en az yarım saat bekletin ve çıkarın yıkayın süzülmesi için süzgece çıkarın bırakın bu arada da oda sıcaklığına gelmiş olur.(Dinlenmesi için buzdolabına konulan et veya tavuklar çıkar çıkmaz ocağa almayın dışarıda oda ısısına gelmesini sağladıktan sonra ocağa veya ızgaraya koyun) Diğer tarafta bir küçük bir kaseye tüm baharatları koyup hazırlayın bir kenarda bekletin.Yağı geniş bir tavada kızdırın. Tavuk butlarını ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın.Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın. Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sarımsaklı baharat karışımını ilave ederek karıştırın ve 1-3 dakika çevirin. Tavuk butlarını tekrar tavaya koyun ve su ilave edin .Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin sıcak olarak muhafaza edin.. Diğer bir ocakta makarnaları haşlamak için su kaynatın .Kaynamış suya biraz tuz atarak makarnaları haşlayıp süzün.Aynı tencereye tere yağını eritin ve haşlanmış makarnaları soteleyin genişçe bir servis tabağına makarnaları aktarın ( Orijinal tavuklu Biryan Pakistan usulü haşlanmış pirinç vardır ben bu defa farklı yaptım) Bol baharatlarla pişen tavuk butlarını makarnaların üzerine koyarak servis yapın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.
AFİYET OLSUN  

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 5285227810200204117

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item